Despre

Colegiul Medicilor din Romania, ca organizatie profesionala a medicilor este o institutie de drept public, neguvernamentala, apolitica si fara scop patrimonial.

Este organizat la nivel national si judetean , are personalitate juridica, patrimoniu si buget propriu.
Intre Colegiul Medicilor din Romania si Colegiul Medicilor Bacau exista raporturi de autonomie functionala, organizatorica si financiara, stabilite conform dispozitiilor legii si Statutului CMR.

Colegiul Medicilor Bacau are la baza in ceea ce priveste organizarea si functionarea, autonomia organismelor locale, respectarea principiului democratic in luarea deciziilor si in indeplinirea atributiilor stabilite de lege si de statut.

Colegiul Medicilor Bacau nu poate functiona in afara Colegiului Medicilor din Romania.

Ca organizatie profesionala, Colegiul Medicilor din Romania, apara demnitatea si promoveaza drepturile si interesele membrilor sai in toate sferele de activitate, apara onoarea, libertatea si independenta profesionala a medicului in exercitarea profesiei, asigura respectarea de catre medici a obligatiilor ce le revin, fata de pacient si de sanatatea publica.

Are ca principal obiect de activitate controlul si supravegherea exercitarii profesiei de medic, aplicarea legilor si a regulamentelor care organizeaza si reglementeaza exercitiul profesiei, reprezentarea intereselor profesiei de medic si pastrarea prestigiului acestei profesii in cadrul vietii sociale.

Ca autoritate publica si profesionala realizeaza atributiile prevazute de lege si de statut in urmatoarele domenii principale de activitate:

a) Profesional-stiintific si invatamant;
b) Etic si deontologic;
c) Jurisdictie profesionala;
d) Litigii;
e) Avizari;
f) Economic-social;
g) Administrativ si organizatoric.